Bokord

21/12 Boksignering på Klackenbergs bokhandel i Tumba mellan kl 12-17.

9/12 Västerby bygdegård i Sorunda. Julmarknad. Men även dag två på Torekällberget. Så denna krock gör att min mamma får står på berget, vi är lika varann och ingen lär märka nån skillnad. Boken finns på båda ställena i alla fall.

3/12 Biblioteket i Huddinge centrum har tagit in bok. Redan utlånad såg jag. Inne i Stockholm på bibblan har den varit utlånad i över två månader.

2/12 Torekällbergets julmarknad. kl 11-16. Inget bra säljtillfälle men mindre böcker med mig tillbaks än dit. Vet inte om det är så lyckat med inträde 80 kr per vuxen.

28/11 Vilan är över. I väntan på att ge ut "Skapelseberättelser" som är del 1 i Candlemass-trilogin, har jag påbörjat skriva del 2. Just börjat på sidan 11, så ja, kommer att ta ett tag kära väntande läsare innan ni får njuta av den historien.

24/11 Sålt min bok på julmarknaden vid Ösmo bygdegård. Mellan kl 11-15

17/11 Boksignering på "En annan bokhandel" i Skärholmen klockan elva och framåt. Trevligt att prata med er alla och sälja lite bok också. (Bild här)

29/10 Melinda Tylers "The purified" översatt till svenska. Mållinje nådd på sidan 371. Då har undertecknad sett till att ni får en bra deckare på svenska. Intresserade svenska förlag kan gärna höra av sig till mig! Manuset nu på korrektur hos Lotta.

1/9 Stadsbiblioteket i Stockholm har tagit in boken och utlånad ända sen dess och till och med sjätte december. Bravo, vilka de nu än är som lånat.

27-30/9 Bokmässa i Göteborg. Det var det. Tio minuter prat om min bok. Länk!

Anslagstavleracet. Jag har i nuläget själv och med hjälp av andra satt upp över 400 laminerade reklamlappar på anslagstavlor här och var i landet. Så bredvid erbjudande om brunnsborrning osv finns min reklamaffisch. Men behöver er hjälp! Så maila mig den som har en anslagstavla som behöver min affisch, så mailar jag en affisch som ni sätter upp, fotar, och sen för vidare bilden till mig. Titta under fliken "om författaren" så ser du ett exempel där från Rosenhill just bredvid caféet! Längst norrut: Haparanda i Norrbotten. Längst söderut: Karlskrona i Blekinge. Längst österut: Savolax i Finland. Längst västerut: Sunne i Värmland. Hjälp till att sprida ordet.

20/9 Appeltofts bokhandel i Högdalens centrum har tagit in min bok.

9/9 Sålde böcker på Fållnäs marknad i Sorunda. Tack alla ni som stöttar en lokal författare.

5/9 Bokhandeln i Skärholmens centrum har tagit in min bok!

26/8 Nästa bokmanus tillbaks från första korrekturläsaren. Ska gås igenom av en till. Sen smäller det. Första delen i min Candlemass-trilogi.

20/8 Biblioteket i Oxelösund köper in boken.

19/8 Var med på längsta bokbordet i Stockholm. Tack ni få som köpte, så hade hoppats på mer där.

4/8 Bokförsäljning i samband med loppis på Torö i Nynäshams kommun. Boken är inte död i sin nuvarande form. Tack alla ni som köpte av mig.

26/7 Biblioteket i IIsalmi, Finland, tar in boken till sin lilla svenskspråkiga avdelning. Stort.

7/7 Bokförsäljning på Muskö vid bygdegården. Gick bra!

Numera medlem i https://www.forfattarcentrum.se och ni kan boka in mig på föreläsningar den vägen.

22/5 Bokhandeln i Gnesta och Akademibokhandeln i Strängnäs har tagit in boken.

5/5 Boksignering på ICA-Maxi Södertälje och de tar förstås in boken.

Klackenbergs bokhandel i Tumba centrum sa "jättebra" om boken efter att ha läst delar av den. De har lyft fram boken längst fram i butiken med fin reklamskylt. Du ser det längst upp här bland annat.

Sweden rock Magazine har haft en tävling på sin Facebooksida där man kunde vinna ett signerat ex av min bok. Böckerna gick till Tälje, Mölndal, samt Bromölla.

Ett skolbibliotek i Södertälje har köpt in boken och plastat in den så fint (bilden finns under "om författaren") Övriga bibliotek som nu har boken är  Uppsala, Lund, KB, Södertälje stadsbibliotek, Ösmo, Oxelösund, IIsalmi i Finland, Stockholm. Mer ska det bli.

"Delar av en helhet" finns nu att köpa i bokhandeln i Nynäshamn.

Läs om mig i Länstidningen Södertälje  där jag får bre ut mig över en helsida kring min bok. Men du måste vara pluskund hos dem för att se! Finns även nu med i  Nynäshamnsposten den 16/2, även det en helsida.

I helgen 3-4/2 fick vinnaren min bok när personalen på Södertälje Sjukhus var på skidresa och hade musikquiz. Även den som gjort quizet fick en bok.

Nedan läsaromdömen av "Delar av en helhet" so far:


"Sköna övergångar mellan berättelserna. Historian om ålderdomshemmet var favoriten." (Jimmy 35 år)

"Vilka knorrar du får till. Det märks att du har haft roligt när du skrev boken." (Harriet T, Moa Martinsons sondotter)

"Den där Jörgen är knäpp i huvudet. Var får han allt ifrån? Jag är inne i hans hjärna nu och det är underhållande berg och dalbana." (Lena 60+)

"Jag har läst ut den för länge sen. Den var jättebra!" Malin (45+)

"Så bra. Jag hör din röst hela tiden i huvudet när jag läser. Skrattat mycket. (Lena P 50+)

"Boken är ju jättebra" (Kicki R, 55+)

"Gick hem och läste direkt. Intressant och spännande" (Anette 50+)

"Egentligen orkar jag inte läsa sånt här, men boken var ju jättebra så måste fortsätta." (Berit 76)

"Intressant läsniing." Daniel N, ansvarig utgivare för Mittmedia.

"I boken Delar av en helhet följer läsaren olika personer som är fångade i ensamhet på olika sätt. De utsätts också för någon som styr dem in i vansinne. Är det personerna själva som styr sina liv eller är det någon annan? Läsaren får sig en tankeställare om hur mycket dagens teknologi styr oss. Personerna blir styrda av en låt som spelas för dem, men frågan är om det är gud och hens vapendragare som är i farten eller om det egentligen är personernas smarta telefoner som spelar musiken? Världen är upp och ned, först för individen sedan för hela samhället. Vem kan stoppa oss från undergång, när vi blir större och större egoister? Frågan är om vi är delar av en helhet eller om helheten är delar?" (Recension av Annelie G)

"Coolt var får du allt ifrån" (Niklas 17 år)

"Imponerad av ditt skrivande" (Marvin 43 år)

"Hockey nu,jag började läsa, kan jag inte sluta :) du träffade nyss din
gamla skolkompis som gillar att vara arbetslös,skrattar som bara den och
undrar om han fick 10 miljoner för appen jäklar vad ordrik boken är, tycker den är störtskön hittills." (Kvinnlig följare på Twitter))

"Jag älskar den." (Lotta 50 år)

"Vad ska man säga? Ojojoj... Vilken bok" (Jenny 40+)

"Jag har läst halva, men hittills är jag imponerad. Jag har aldrig tidigare läst en bok skriver på det sätt som du skriver. Historierna i boken är verkligen delar av en helhet. Dessutom skriver du med livlig fantasi och ett fantastiskt språk." (Anneli 40+)

"Inte läst en bok på 2 år men nu har jag läst 200 sidor i din. Ska ta mig igenom. Berättelsen om kriget är mycket stark än så länge. Tummen upp!" (Carina 55+)

"Från Legoland till inbördeskriget i Syrien. Tvära kast men allt blir ju delar av helheten för att hänvisa till din titel. Syrienberättelsen var mycket obehaglig men starkast i hela boken tyckte jag. Är du så här? Vad rör sig i ditt huvud? Bra bok!" (Kerstin 71)

"Din bok är strålande och det för att du leker och använder språket på ett sätt som man nog bara kan göra om verkligen har passion för det. Det blir aldrig långtråkigt utan det händer något hela tiden och det går ju bara inte att vara oberörd. Ovanligt kan jag tycka eftersom många böcker följer sin genre och de kan vara bra men ibland bli lite långsamt. Händer inte när jag läste din bok då innehållet och språket inte följer en given "mall" utan överraskningarna och det oväntade med alla berättelserna inspirerar och det är inte förutsägbart vad som ska komma och hända sen allt i kombo med musiken. Det är en salig blandning och mycket känslor som jag gillar" (Elisabet 50+)

"Läst halva din bok, häftig!" (Sonja 61 år)

"inte en bok som jag vanligen läser men ändå en bok jag längtat efter. Skruvade karaktärer och historier som lämnar ett hål av sorg efter sig. En bok om ensamhet i en uppkopplad falsk gemenskap. Tack @jorgen_krusell för att jag får vara en del av din helhet." (Lotta)

"Massa tänkvärt i boken. Ibland får man gå tillbaka ett par sidor och
kolla som för att oj vad hände nu!" (C-G 75 år

"Den är bättre än jättebra och därför måste jag läsa om den för att få ihop alla delar" (Maria 50)

"Rolig. Tankeväckande. Annorlunda. Var som att läsa en skräckfilm. Bra
skrivet. Imponerad att du får ihop storyn. Ingen dussinbok. Väcker
tankar. Vilken fantasi." (Satu 45)

"En surrealistisk roman där varje kapitel vävs till nästa med en tunn,
tunn tråd. I de olika kapitlen möter vi karaktärer som är mycket olika
varandra utom i en gemensam ensamhet som tar olika uttryck. Språket
vindlar och varierar mellan de olika delarna och testar olika angreppssätt,
leker med orden, väver in musik och lever sitt egna liv, ibland vid
sidan om berättelsen. Trots stundtals krävande läsning höll boken mig
fången och kommer bubbla i mitt medvetande lång tid framöver." (Helena 40+)

"Efter att ha läst boken blev det andra tankar i huvudet. Det är som om det finns två världar i boken, en med ganska ensamma karaktärer och en annan" vanlig värld" med oss andra i. Mellan världarna fungerar musiktexterna som synapser som förser världarna med information och tankar om varandra. Där karaktärerna i boken förbinds och får information från den "vanliga världen". Ja du, det där lät väl helt konstigt och obegripligt. Fattar inte alltid var alla bilder kommer ifrån? Eller hur dina ord blir till bilder i mitt huvud?" (Anette 59)

"Är imponerad av ditt skrivande och hur du använder språket, alla orden, musik, film och andra liknelser för att skapa känsla och förståelse och hur tankarna helt plötsligt tar en annan vändning då kopplingarna du bjuder på är helt oväntade men ger lust o nyfikenhet till att läsa mer. Känner att jag skulle vilja läsa den igen..." (Anonym)

"Åh nä, här sågas inte. Rolig, annorlunda läsning." (Helena)

"Precis börjat läsa. Skrattar högt" (Fredrik 45+)

"Alltså hur du blandar musiklåtar med texten, aldrig läst nåt liknande tidigare." (Josefine)

"Herregud vad du vräker ur dig ord. Bättre än jag trodde." (Peter 55+)

"Din bok är jättebra, jag får massor med bilder i huvudet, var får du allt ifrån? Sen tappar jag sömnen också" (Första omdöme från en läsare av "Delar av en helhet")

"Göingeflickorna på sidan 164" (Annan läsare som hittat musikaliska legender i boken)

"Du är grym på att skriva" (Ännu en nöjd läsare)

Pressmeddelande:Från Södertälje kommer Jörgen Krüsell och hans debutbok "Delar av en helhet" som släpps idag.Boken tar upp stora ämnen som liv, död, religion, krig, lego, förbjuden kärlek, vidrigt beteende.Musiken som boken tar kraft ur och är i symbios med finns redan på Spotify under namnet "Delar av en helhet". En liten bok nonchad av de stora, men som ändå vill få plats."Jag är trött på att bli ratad, så nu gör jag allt av ren revanschlust. Från omslagsdesign, marknadsföring, egna satsade pengar, till all korrläsning. Det här är verkligen min bok! Kan en etablerad författare säga samma sak?", säger Jörgen Krusell. (utskickat till ett antal medier 2017-11-30)

Att skriva är att dö en smula. Att skiljas från sina ord är att ge upp processen. Att forsätta att skriva är att överleva. Tangentbordets magi och musik i öronen. Ja tack.

"Det var helt enkelt en sån dag som inte fanns..." (ur "Delar av en helhet")

"Ännu en kölapp var riven och en ny lycklig nation hade dragits som vinnare i
undergångslotteriet..." (ur "Våldets vandringar" som ännu inte är färdig)

"Louder than everything else" (tryck på baksidan av en Motörheadtröja)