Bokord

Läs om mig i Länstidningen Södertälje  där jag får bre ut mig över en helsida kring min bok. Men du måste vara pluskund hos dem för att se! Finns även nu med i  Nynäshamnsposten den 16/2, även det en helsida.

I helgen 3-4/2 fick vinnaren min bok när personalen på Södertälje Sjukhus var på skidresa och hade musikquiz. Även den som gjort quizet fick en bok.

Nedan läsaromdömen av "Delar av en helhet" so far:

"Din bok är strålande och det för att du leker och använder språket på ett sätt som man nog bara kan göra om verkligen har passion för det. Det blir aldrig långtråkigt utan det händer något hela tiden och det går ju bara inte att vara oberörd. Ovanligt kan jag tycka eftersom många böcker följer sin genre och de kan vara bra men ibland bli lite långsamt. Händer inte när jag läste din bok då innehållet och språket inte följer en given "mall" utan överraskningarna och det oväntade med alla berättelserna inspirerar och det är inte förutsägbart vad som ska komma och hända sen allt i kombo med musiken. Det är en salig blandning och mycket känslor som jag gillar"

"Läst halva din bok, häftig!"

"inte en bok som jag vanligen läser men ändå en bok jag längtat efter. Skruvade karaktärer och historier som lämnar ett hål av sorg efter sig. En bok om ensamhet i en uppkopplad falsk gemenskap. Tack @jorgen_krusell för att jag får vara en del av din helhet."

"Massa tänkvärt i boken. Ibland får man gå tillbaka ett par sidor och
kolla som för att oj vad hände nu!"

"Den är bättre än jättebra och därför måste jag läsa om den för att få ihop alla delar"

"Rolig. Tankeväckande. Annorlunda. Var som att läsa en skräckfilm. Bra
skrivet. Imponerad att du får ihop storyn. Ingen dussinbok. Väcker
tankar. Vilken fantasi."

"En surrealistisk roman där varje kapitel vävs till nästa med en tunn,
tunn tråd. I de olika kapitlen möter vi karaktärer som är mycket olika
varandra utom i en gemensam ensamhet som tar olika uttryck. Språket
vindlar och varierar mellan de olika delarna och testar olika angreppssätt,
leker med orden, väver in musik och lever sitt egna liv, ibland vid
sidan om berättelsen. Trots stundtals krävande läsning höll boken mig
fången och kommer bubbla i mitt medvetande lång tid framöver."

"Efter att ha läst boken blev det andra tankar i huvudet. Det är som om det finns två världar i boken, en med ganska ensamma karaktärer och en annan" vanlig värld" med oss andra i. Mellan världarna fungerar musiktexterna som synapser som förser världarna med information och tankar om varandra. Där karaktärerna i boken förbinds och får information från den "vanliga världen". Ja du, det där lät väl helt konstigt och obegripligt. Fattar inte alltid var alla bilder kommer ifrån? Eller hur dina ord blir till bilder i mitt huvud?"

"Är imponerad av ditt skrivande och hur du använder språket, alla orden, musik, film och andra liknelser för att skapa känsla och förståelse och hur tankarna helt plötsligt tar en annan vändning då kopplingarna du bjuder på är helt oväntade men ger lust o nyfikenhet till att läsa mer. Känner att jag skulle vilja läsa den igen..."

"Åh nä, här sågas inte. Rolig, annorlunda läsning."

"Precis börjat läsa. Skrattar högt"

"Alltså hur du blandar musiklåtar med texten, aldrig läst nåt liknande tidigare."

"Herregud vad du vräker ur dig ord. Bättre än jag trodde."

"Din bok är jättebra, jag får massor med bilder i huvudet, var får du allt ifrån? Sen tappar jag sömnen också" (Första omdöme från en läsare av "Delar av en helhet")

"Göingeflickorna på sidan 164" (Annan läsare som hittat musikaliska legender i boken)

"Du är grym på att skriva" (Ännu en nöjd läsare)

Pressmeddelande:Från Södertälje kommer Jörgen Krüsell och hans debutbok "Delar av en helhet" som släpps idag.Boken tar upp stora ämnen som liv, död, religion, krig, lego, förbjuden kärlek, vidrigt beteende.Musiken som boken tar kraft ur och är i symbios med finns redan på Spotify under namnet "Delar av en helhet". En liten bok nonchad av de stora, men som ändå vill få plats."Jag är trött på att bli ratad, så nu gör jag allt av ren revanschlust. Från omslagsdesign, marknadsföring, egna satsade pengar, till all korrläsning. Det här är verkligen min bok! Kan en etablerad författare säga samma sak?", säger Jörgen Krusell. (utskickat till ett antal medier 2017-11-30)

Att skriva är att dö en smula. Att skiljas från sina ord är att ge upp processen. Att forsätta att skriva är att överleva. Tangentbordets magi och musik i öronen. Ja tack.

"Det var helt enkelt en sån dag som inte fanns..." (ur "Delar av en helhet")

"Ännu en kölapp var riven och en ny lycklig nation hade dragits som vinnare i
undergångslotteriet..." (ur "Våldets vandringar" som ännu inte är färdig)

"Louder than everything else" (tryck på baksidan av en Motörheadtröja)