Boko rd


 • 27/11 Hyfsat skrivtempo jämfört med förut. Officiellt nu att Malin W åter igen gör bokomslaget åt mig. Som med  förra boken "Död magi förödelse" Hon börjar skissa efter jul. I vår ska mitt svarthumoristiska Covid-drama ut. Julmarknadssignering 5:e dec Västerby bygdegård. Står också i Tumba bokhandel den tolfte december. Mer datum kan tillkomma. Dyk upp!
 • 16/11 Nu har 170 sidor avklarats. Värt att nämna är att jag för första gången sen Coronaskiten började, vart på konsert. Tung hårdrock med Candlemass på Södra teatern blev det. Jag är klar med min Candlemasstrilogi, men inte med bandet. Köp min trilogi vet ja så ni kommer vidare i livet med.
 • Nu 160 sidor in. Tre sidor idag bara. Med  för mycket annat omkring tar det tid. Men rösten som skrev idag var ilsken på massa saker. Det är väl bra att orden ryker. Sista jag skrev var: "Jag vet inte."
 • 23/10 Manuset är nu 150 sidor långt. Ungefär halvvägs alltså. "Stanna hemma om du är sjuk", var det sista jag skrev.
 • 11/10 Omvärlden tar grepp om mig men när jag ensam satt på ett hotellrum kunde orden rinna ned i texten. Sista jag skrev var "Du drar dina egna bakterieslutsatser" Värt att tänka på när hotellfrukosten ska ätas om ett par timmar.
 • 30/9 Hemma från den mycket udda bokmässan. Men kul som vanligt. Jag har även hunnit med att tugga ned lite ord en del av boken som bara har tio sidor kvar innan ett annat skrivspår i manuset ska beträdas. Det sista jag skrev var "trånga tåg och fullpackade storstadsgator"
 • 17/9 "Men nej, hon var en rätt väldoftande ung dam även om det inte gav poäng på popuaritetsskalan" Rör mig framåt långsammare än vanligt. Men orden kommer när jag väl sätter mig ner och kör igång. Jag är i ett litet hoppfullt parti, ändå spelar jag "Demons gate" med Candlemass. Men får ju mig uppåt så...
 • 13/9 "ni är statister i en gammal porrfilm från åttiotalet" Se där, det var det senaste jag skrev. Angående marknaden tackar jag Dante (!), Jonas, Einar Maria mfl som köpte bok. Jag lyfter fram Einar som läst del 1 i trilogin och nu köpte tvåan. Han gillade första delen och hoppas detsamma gäller del två. Ska erkännas att jag ej mindes honom då det var ett par år sen han köpte del 1. Men ska minnas honom nu och det härliga i att vara ute och sälja ord ansikte mot ansikte för första gången på arton månader! 
 • 5/9 Om en vecka säljer jag böcker på höstmarknaden på Västerby bygdegård. Kom dit om ni vill. Sista jag skrev nu var: "Hon såg sig som ett par binära siffror."
 • 2/9 "Vad ska andra med mina ord till", var det sista jag skrev i nya berättelsen. Passande fråga som borde hänga kvar resten av mitt skrivande liv.
 • 30/8 Avslutade just kvällens skrivande med "skumpa i en konsthall på Östermalm i Stockholm" Det är inget för mig, men en karaktär i berättelsen drömmer eventuellt om det. Jag har skrivit 134 sidor. Jag måste vara halvvägs eller?
 • 22/8 , söndag, 06:00. Behövde lite distans när en berättelse blev klar. Nu är jag igång med nya tag och en ung kvinna ska gestaltas, nyligen klar med gymnasiet. Kan jag ens ge henne liv på ett trovärdigt sätt? Tänker mig mycket inre monologer då den förra delen av manuset var mycket dialog. Det sista jag skrev idag var: "Om Kallentoft skrivit boken skulle den hetat Sommarbefrielse."
 • 19/8 Nu är ett stort steg klart mot bokens slut. En berättelse klar och jag har nog inte ens nämnt att den första redan är klar. Det ska vara fem berättelser i samma bok så går väl inte rakt ut att kalla det novellsamling. Det finns liksom en gemensam ram. Men det klart att det är bra om jag i slutändan vet vad jag ska trycka in boken i för genre. Det är helt annorlunda än trilogin. Här ska det bli vardagsdrama med en och annan knorr. Behärskar jag alla genrer eller har jag inte insett mina begränsningar ännu, att det här hantverket behärskar jag icke!
 • 9/8 På sidan 106 i nya boken. "Skönt att det ena är helt normalt ändå", var det sista jag skrev. Stor litteratur. Den tolfte september är jag med på höstmarknad i Västerby bygdegård så det är ett bra tillfälle att köpa mina böcker och träffa mig. Det blir utomhus och första externa säljtillfället jag varit på sen över 1,5 år sedan. 
 • 5/8 Lite skrivstopp. Men ingen fara. Behövde besöka min andliga förebild och idol. Lite bilder från Selma Lagerlöfs Mårbacka och Sunne finns nu under fliken "bilder"
 • 30/7 Skickat iväg beställningar denna dag från er kära läsare. Sidan 99 klar, två meningar in på sidan 100. Snart halvägs in i berättelsen. Så ni ser att jag varit flitig sen förra inlägget. Sista jag skrev var: "en obekväm SARS-bakterie som inte visste bättre."
 • 20/7 Så är jag framme på sidan 80. Försöker fortsätta hålla tempot i denna berättelse nästan helt utan övernaturligheter i Covids skugga. Sista jag skrev var "Varför nån?" Som ni kanske sett har jag gjort en trailer till "Död Magi Förödelse" Länk
 • 16/7 Jag är nu på sidan 70 och känns skönt att fått lite fart efter vårens torka. Tog tag i mig själv, behöver få ut orden för att må. Sista jag skrev var passande nog "men det fattar ni väl" Sista sidroan skriva i ett rasande tempo där ord sprutade ur och två hela sidor på 30 min är mycket.
 • 8/7  Jag är på sidan 50 i nästa bokprojekt. Mer fart än snudd på hela våren. Det sista jag skrev var: "Han skulle glömma henne igen, bara lite till."
 • 30/6 Jag skriver igen. Mer än på länge. Tänk att det känns bra när så lite har plitas ned på sista tiden. Det får räcka så länge. Orden kommer.
 • 18/6 Artikeln i Smålandsposten gav ringar på vattnet. Kul. Kontakt med småländska äldre läsare tack vare det. Fridaforsbor tex som är nyfikna på miljöer jag tagit därifrån. Första två delarna i Candlemasstrilogin utlånade på Tingsryds bibliotek.  Just nu har jag sett att en elller flera av mina böcker är utlånade där titlarna finns runt om i landet. Stockholms stad har tagit in de första två  böckerna som E-böcker dessutom sen en vecka tillbaks ungefär.
 • 13/5 På sidan 31 Roligt att skriva men jag är ovan att det blir så lite. 14 sidor i veckan fick jag till förr. Nu när det är lite Covidtyngre siktar jag på 2-4 sidor i veckan. Vi får se.
 • 9/5 På sidan 29 där en julbordsittning beskrivs. Om ni inte tröttnat på mig redan kan se mig prata arbetsmiljö i TV4:s morgonprogram. Det jobbet måste ju skötas också förutom skrivandet. Länk till  mitt TV-framträdande.
 • 1/5 Nu är jag på sidan 28 i nästa bok. Det går långsamt framåt. Försöker hitta fram till mitt skrivarjag igen efter att omvärlden gett mig omotivation samt Covid om än lindrigt. Skrivit om Eden och Star Trek bland annat. En bonus var att Blekinge läns tidning tillhör samma koncern som Smålandsposten så ni som är BLT:s kunder kan läsa om mig här
 • 6/4 Ändå på s 25 i nästa bok, hur gick det till? Mycket ord i den storyn än så länge. Det sista jag skrev var: "Slå upp det sopa!" Så stor litteratur som ni märker.
 • 4/4 Länk till artikeln i Smålandsposten i detta inlägg. Låst artikel så inte för alla att kunna se. Länk
 • 28/3 Häromdagen blev jag intervjuad av Smålandsposten. Kul att bli uppmärksammad i medier som inte bara ligger i närområdet. Länkar när artikeln är inne. Jag har läst igenom det jag skrivit på nästa bok. Det är ett tjugotal sidor bara men bra. Jag måste ta  mig ur Covidkänslan och skriva vidare, allt finns ju i huvudet.
 • 16/3 Fått till några sidor till i nästa bok. Blev bra men mycket motstånd och motivationsproblem. Men en läsare hörde av sig som är en bit in del 2 i min trilogi. "Du har ett vackert poetisk språk", så den repliken gjorde min dag.
 • 3/3 Efter att ha fått ett par förfrågningar om mina låtlistor som gjorts till böckerna så lägger jag länkar här eftersom en del av er verkar ha haft svårt att hitta dem. Den sista för "Död Magi Förödelse" är inte helt komplett ännu:
  Delar av en helhet https://open.spotify.com/playlist/1Hq1jirAHcyRmI1fMaZTsc?si=mPwbr1eJTEuW8PkRHgtkaQ #NowPlaying
  Skapelseberättelser https://open.spotify.com/playlist/1joCvSQtZ4HumoNHRXCpbB?si=hYBxqSWvSTO9t9B7XE5mmA #NowPlaying
  De grå öarnas kung https://open.spotify.com/playlist/6gK0fgeZuf7WaqflCpjXym?si=Iqe45seGR9ere1z5tiFnBg #NowPlaying
  Död, magi, förödelse https://open.spotify.com/playlist/6sN1c44NFuHj2eSEXKcEB1?si=V_11lHk5TnOqj6AS87_psg #NowPlaying
 • 28/2 Nu är jag femton sidor in på mitt nya projekt. Lite nya ord i veckan, hoppas få upp fart allt eftersom försäljningen rullar på med mina tidigare böcker. Rensa lagret, fyll på med nya ord. Så allt tar sig.
 • 15/2 En bok har gått via utlottning till Huskvarna. Det hela anordnades av Malin som gjort omslaget till "Död Magi Förödelse". Så köp på av min bok medan jag kan avslöja att efter lång skrivvila fått upp lite fart. Jag är tio sidor in i något som kan bli en berättelse till slut och inte likt trilogiprojektet alls. Jag har en titel. Jag håller på den. Sista jag skrev handlade om grävning.
 • 30/1 Reklam i senaste Sweden rock magazine för min trilogi. En och annan bok ivägskickad. De tre vinnarna i tävlingen nedan innebar att  Ljungskile, Falkenberg, samt Hällnäs fick min senaste bok. Böcker har gått till bla Västerås, Tumba, Skellefteå samt via Bokus nätbokhandel där jag förstås inte vet vilket håll mina ord flyger iväg åt.
 • 9/1 Gå in på Sweden rock magazines Facebooksida för att delta i utlottning av "Död Magi Förödelse". En enkel fråga om bandet Candlemass är enda hindret innan du är med i tävlingen.
 • 9/1 Låst artikel för er som vill läsa om mig i Länstidningen Södertälje. Länk.
 • 6/1 Viktigt datum så klart. För nu finns "Död Magi Förödelse" ute att köpa och beställa. Jag gjorde det, gick i land med över 1300 sidor på ca 2 år. Hoppas ni läsare finner det värt att köpa hela serien. Så hoppas jag på att någon gång i framtiden kunna möta er live och prata om berättelsen.
 • 28/12 Låst artikel för er som inte digitalprenumererar på Nynäsposten eller mittmedia. Men artikel här om sista boken. Finns nog i papperstidningen den 29/12. Länk
 • 19/12 Nu kan ni se filmen som spelades in för att visas upp på Värmlands litteraturfestival hösten 2o2o, Gjort allt själv, det kanske märks. Höj ljudet efter musiksnutten för annars hör ni inte talet. Titta gärna. Länk
 • 17/12 Intervjuad av LT, Nynäsposten samt Sweden rock magazine för min kommande bok. Länkar till dessa när artiklarna ligger ute. Boken är nu mer trolig att dyka upp efter jul. Tryckpressen jobbar på.
 • 6/12 På Finlands självständighetsdag kan jag meddela att boken eventuellt hinner ut just innan jul. Provex godkänt och Malin W:s omslagsbild blir stor då bokens format är något större än tidigare två. Gå in i mitt bildgalleri och se hur omslag och baksida kommer se ut eller besök Grå öars förlags hemsida.
 • 4/11 Manuset har gått till tryckeriet. Hoppas de får till det bra nu.
 • 29/10 Omslagsbild färdig. Visar upp det här och på förlagets hemsida. Så fort jag fått omslaget skickas den med manuset till tryck.
 • 15/10 Nu så!!! Korrekturen klar för sista delen i Candlemass-trilogin. Nästan i mål. Mot tryckeriet nu då!
 • 14/10 Nu finns hemsidan uppe för bokförlaget "Grå öars förlag". Gå in och ta en titt. Länk
 • 5/10 Korrekturen klar om ca 1,5 vecka. Sen ska det hela i tryck. Nära nu kära Candlemass-trilogi.
 • 29/9 Slut med tålamodet! Nu kan ni beställa direkt från hemsidan via paypal. SWISH kommer inom kort och blir det strul maila kundsupporten som består av mig själv på jorgen.krusell@gmail.com
 • 29/9 Sista korrekturen är 150 sidor in så ca 300 sidor kvar. Inom en månad borde det vara klart för tryckning. "Död, magi, förödelse" så kommer sista delen i Candlemasstrilogin att heta.

 • 23/9 Lite tålamod. Ingen av mina böcker går att beställa från nån annan av mig. Detta beror på att mitt bokförlag "Grå öars förlag" ska ta över böckerna från tidigare förlag. Så inom kort kan man beställa alla tre titlar till sin butik eller via nätet. Oklarheter? Fråga mig.
 • 15/9 Har fått tilbaka lektörsutlåtandet kring mitt tredje manus. Mycket fint beröm kring framför allt storyn och dialogen.  Men ibland skriver jag för krångligt och fått en del tips på ändringar. Så nu ska jag se om jag håller med om detta. Blir mycket svårt att skära i en älskad text. Droppar hemlisen här först. Titeln på del 3 i Candlemasstrilogin blir "Död, magi, förödelse"
 • 10/9 Nu har jag ett eget bokförlag. Grå öars förlag. I väntan på hemsida osv, beställ böcker via jorgen.krusell@gmail.com   elller lokal bolhandlare tex.
 • 16/8 Tvungen att ta nya steg. Har just skicka in ansökan om att starta eget i bokbranschen. Så väl företagsnamnet går igenom så kan ni läsa om det här.
 • 11/8 Äntligen klar med korrektur. Nu åker manuset till lektörläsning och efter om en månad är det klart. Sen ska väl tag tas så att sista delen i Candlemasstrilogin ska ges ut. Arbetsnamn: "Död, magi, förödelse."
 • 10/8 Läsare Pia har hört av sig och frågat när del 3 kommer ut för hon tyckte del 2 var så spännande och nu vill hon veta hur det går. Minst två som väntar på nästa del i så fall.
 • 7/8 En stor insats av mig och vips bara 30 sidor korrektur kvar av sista delen i min Candlemass-trilogi. Men jag har ingen riktigt bra titel på boken ännu. Det måste jag lösa.
 • 6/8 Liten recension från läsare Maria kring "De grå öarnas kung": "

  Spänningen stiger genom hela boken. Så jag måste följa i Zeldas fotspår och upplever historien på plats, i verkligen i Simrishamn.Berättelsen slingrar sig som vanligt både i texten och i mitt huvud. Varför måste Jörgen skriva ord som det finns andra undermeningar i hela tiden , det är både spännande och irriterande"

 • 30/7 Skrivit tre noveller, en för tävling i "Vi läser-tidningen, en som jag inte vet vad jag ska göra med och den sista till en twitterkollega på ren inspiration. Men den sista är ett par veckor gammal i ärlighetens namn. Korrekturen av mitt stora manus är i stort sett klar.

 • 16/7 Kul uppdatering, allt handlar om tjugo korrade sidor i taget. Så 348 sidor in nu. Men har lagt in bilder från läsare Maria som precis som karaktären Zelda varit i Simrishamn.
 • 14/7 Tjugosidor till korrade och lite väntade negativa besked. Alla säljtillfällen, loppisar och marknader under sommaren jag brukar vara på, är nu inställda. Så hur ska böckerna säljas? Ingen aning just nu. En viktig fråga - om försäljningen av del 2 går dåligt, vem ska köpa sista delen?
 • 13// Läsare Pia säger om "De grå öarnas kung": Den var mycket lättare att komma in i än del 1. Jag tycker den här är mycket spännande."
 • 4/7 Fyrtio korrlästa sidor. Jag försöker ta mig upp ur det slöhål jag legat i. Så på sidan 292 av ca 460. Vi måste få det här ur världen så ni får sista delen i Candlemass-trilogin.
 • 3/7 Tagit mig i kragen och korrekturläst 40 sidor till. Mer än halvvägs genom alltså. På sidan 241 nu. I Coronatider la jag låga mål som en såld bok i veckan. Det har funkat, men denna vecka har tre böcker gått åt, en av varje titel. Så vilken rusning va :-)
 • 29/6 I bland är det dags att sätta stopp. St'ndiga lagerkostnader och vikande försäljning gör att jag lyfter bort min debut "Delar av en helhet" (2017) från förlaget. Vill du ha boken fysiskt går det bra att beställa via mig så länge det finns ex kvar. Som E-bok kommer den förstås fortfarande ligga kvar ute.
 • 25/6 Tvåhundra sidor korrade, närmar mig hälften. I tröga säljtider fick jag ändå lämna ifrån mig ett ex vardera av mina böcker inne på bokhandeln i Tyresö centrum. Tack för det. I morgon samma syfte med bokhandeln i Tumba och den i Skärholmen. Men måste ändå nämna att jag skrivit 4 sidor på en helt ny berättelse som jag inte vet vart den ska landa, om den ens ska flyga vidare till er andra. Vi får se.
 • 15/6 Upp på hästen igen. Dragit mig mig ur Corona-apatin. Så nu korrläst 181 sidor av ca 450. Så under sommaren lämnar jag ifrån mig antingen till förlag eller en korrrekturläsare till.
 • 6/6 Satt upp reklamlappar igen, över 600 nu som ni kanskle vet. För ett par dagar sen fick jag bra besked från bibblan i Södertälje och Nynäshamns kommun att de även köper in min senaste bok. Nationaldagen är en stor dag och avslöjar lite så här i skymundan att jag skrivit en sida på en helt ny berättelse. Jag får se om det håller och är värt att bygga vidare på.
 • 27/5 Har mailat Författarförbundet att jag inte ska besvära dem mer. Kändes bra att meddela det. En läsare har hört av sig idag och gett mycket beröm kring hur jag skriver i "De grå öarnas kung". Det kändes ännu bättre. Jag har mailat Science fiction bokhandeln om mina böcker. De har hittills aldrig svarat på mail. Lite för många som beter sig så. Jag är inte bitter, utan bara konstaterande. Ibland funderar jag på att lägga ut en lista på vilka som aldrig svarar ens med ett "nej tack" när man tar kontakt. Men bara för det så fick jag fint svar från ansvarig på Scifi-bokhandeln. De väntar till del 3 i Candlemass-trilogin är klart om ev inköpsbeslut.
 • 21/5 Corona drar i min motivation. Är det verkligen nödvändigt att korra klart del 3 i min trilogi? EU, allsvenskan, studenten, OS, fester, finns det nåt nödvändigt kvar mer än, mer än... Nej, det nödvändiga har blivit onödigt. Bokbål för att hålla värmen? Mina böcker finns för avhämtn ing.
 • 19/5 Motgångar. Med facklig bakgrund ville jag så klart gå med i Författarförbundet, men når enligt dem inte upp till deras uppsatta krav och kvalitetsnivåer. Så jag har fått avslag. Men en och annan läsare gillar mitt sätt att skriva så det får bli fortsatt solokörning.
 • 13/5 Tuggat igång korrekturen och hunnit gå igenom 161 sidor. Varför ska jag jämt skriva så mycket? En läsare, nej inte morsan, har hört av sig att ett visst parti var mycket spännande och läskigt. Mer än så vill jag inte säga, mer än att skriva går bra ibland!
  6/5 Sitter med min korrekturhög för Lotta har lämnat texten åter till mig. Men det är så svårt att komma igång. Omvärldens skit äter stora bitar av mig. Bild på korrekturhögen finns inne på min fotosida.
 • 2/5 "Jag kan inte sova när jag läser det du skriver." Min stackars mamma läser "De grå öarnas kung." Exakt den reaktion jag vill ha från läsaren i det aktuella partiet. Men synd att mor ska få lida för det.
 • 26/4 Trevligt inlägg på Hedemoras bokhandelFB-sida om mina böcker som de köpt in så kolla deras flöde.
 • 23/4 Nynäshammsposten skriver om mig och mina böcker. Länk
 • 8/3 Länstidningen i Södertälje skriver om mig och mina böcker. Länk
 • 3/3 Korrekturläsningen klar för min del. Nu tar Lotta över. Det är dags att ta farväl av Candlemass-trilogin snart, känns underligt då den varit med mig i 20 år. Manuset  till del 3 är ungefär 450 sidor långt.
 • 27/3 Utlottning av mina böcker som vanligt på Sweden rock magazines FB-sida. Gå in och prova lyckan. Tävlingen öppen ett par dagar till.
 • 7/3 Omslagstrasslet över. Nu är omslaget till bok två inskickat förlaget. Efter lite upphovsdiskussioner blir det två bilder, omslag av Björn Olars och en 17-årig tjej, Jonna, får med sin bild inne i bokens början. "De grå öarnas kung", ute i början av april. Redan notis i Sweden rock magazine om detta, hoppas rockarna har tålamod då det blev förseningar.
 • 25/1 Typsättning av "De grå öarnas kung" pågår.
 • 23/1 Äntligen är allt manustittande klart för boken jag översatt. Så Melinda Tylers "The purified" blir nu "Renad från synd på svenska" och förlaget i USA söker nu kontakt med svenska förlag för publicering.
 • 14/12 Julmarknad Hanvedens IP Västerhaninge. 11-15. Regnade som bara den. Tack för att jag fick stå inomhus!
 • 8/12 Deltog på julmarknad, Västerby hembygdsgård. 11-15. Mycket folk på plats och tack och lov de som ville ha bra böcker med.
 • 1/12 Deltog på julmarknad Torekällberget i Södertälje. Gick bra och hade nästan slut på böcker. Ett ex kvar av varje bara.
 • 30/11 Signerade böcker på bokhandeln i Bålsta centrum. Trögt efter black fckin´ friday, men färre böcker med hem än dit i alla fall.
 • 23/11 Deltog på julmarkad. Ösmo hembygdsgård. 10-15. Lite tunnsått med folk men hade med mig färre antal böcker därifrån än när jag kom dit. Huvudsaken.
 • 16/11 Nu är jag i stort sett klar med korrekturen i del 2 av min trilogi. "De grå öarnas kung" närmar sig allt mer utgivning!
 • 8/11 Nu ni!!!! Fått tillbaka korrekturen av del 2 i trilogin. "De grå öarnas kung" lär dyka upp efter jul någon gång lite beroende på hur mycket omarbetningar jag behöver göra.
 • 26/10 Signerade böcker på "En annan bokhandel" i Skärholmen centrum mellan 11:00 och 14:00. Färre ex kvar än innan, större mål än så har jag inte. När så en annan författare med ett namn kom och ersatte mig och blev av med 6 böcker på ca 30 min så inser jag att marknadsekonomi är tuffa grejer.
 • 12/10 Jag och två andra författare talade om vårt skrivande under ledning av en författare som gör mig till smålirare - Ylva Eggehorn. Hannagården i Sorunda var platsen och lite smånöjd att Ylva köpte min senaste bok. Hon har skrivit över 40 stycken böcker i jämförelse med mina två.
 • 26/9-29/9 Bokmässa i Göteborg. Min senaste finns att köpa i Recitos monter. Men jag håller låg profil och syns i vimlet med tröjreklam, på föreläsningar eller än mer troligt på längdskidor i minus fyra grader (!) 
 • 7/9 Klackenbergs bokhandel i Tumba centrum. Signering. De gillar verkligen böcker och då gillar jag dem. Bokhandelns böcker tog slut och de jag hade i reserv med så då blev butiken tömd på båda mina titlar. Grymt!
 • 20/8 "Bättre än mycket bra som vanligt" Läsare Maria som nu läst båda mina böcker.
 • 13/8 Att se sin bok utlånad på en bibbla och beställd och reserverad på en annan i samma kommun. Känns bra.
 • 12/8 "De grå öarnas kung", del två i Candlemass-trilogin, lämnad till korrekturläsning.
 • 3/8 Intervjuad av finsk dagstidning om mitt skrivande. Låst artikel och på finska men länk här ändå.
 • 21/7 Läsare Pia som aldrig läst en dystopi/fantasy  tidigaresäger så här efter att ha läst "Skapelseberättelser": "Jag läste till sidan 100 och var sen helt fast och kunde inte sluta läsa. Ser fram emot del 2." Hon läste klart på två dagar och det är betyg gott nog.
 • 19/7 Min egen korrektur av "De grå öarnas kung", del två i Candlemass-trilogin är klar. Senare i sommar lämnas mitt manus över till min korrekturläsare. Ett par veckors vila nu innan jag ger mig i kast med del 3 i trilogin. Det kanske går vägen det här. Denna dag har det slagits rekord i beställda böcker över nätet under en dag så det var passande. Tack ni som köper och mitt under semestern också.
 • 12/7 En läsare av "Skapelseberättelser" hörde av sig och sa "Spännande" om del 1. Vänta bara till del 2 säger jag bara!
 • 12/7 På sidan 459 i del 2 av Candlemass-trilogin, skrev jag "Slut" så nu är det över och inga citat som spoilar allt. Råmanuset är klart och nu ska jag läsa igenom och förhoppningsvis upptäcka att det är bra och håller. Sedan tar korrekturläsare Lotta över. Jag har läst 150 sidor av boken och hittar en del stavfel och annat som måste ändras. Kul att se ni fortfarande köper "Delar av en helhet." för övrigt. Och att se båda min böcker utlånade på bibliotek och reserverade. Jipii.
 • 25/6 En läsare som är klar med "Skapelseberättelser": "Så vackert du skriver. Jag började nästan gråta när jag läste slutet. Jag blir rörd bara jag tänker på det"
 • 24/6 Det rör på sig. Jag har gjort klart vem som ska rita omslag till del 2 i Candlemass-trilogin. En före detta elev som är suverän på att rita.
 • 17/6 Pia 50+ säger hon gillar boken "Delar av en helhet". Ska nu läsa sin första fantasy någonsin. Spännande att se om "Skapelseberättelser" faller henne i smaken. Jag har redan sagt att det är en trilogi, så minst tre dystopi/fantasy kommer hon ha läst när allt är över.
 • 7/6 För er moderna finns nu "Skapelseberättelser" och "Delar av en helhet" som E-bok. Men det tjänar jag rätt lite på men måste ju ge till de som tänker nytt. men en riktig bok är bäst.
 • 5/6 Klackenbergs bokhandel i Tumba har lagt mig längst upp i bokpyramiden. Varför? Jo, de känner igen bra litteratur när de ser den :-) Kolla under fliken foton.
 • 3/6 Ett par reklamlappar uppe. I Vaxholm för jag råkade befinna mig där. Orkar jag sätta upp 400 st som med första boken. Vi får väl se.
 • 30/5 "Jörgen jag älskar ditt språk. Jag längtar efter att jobbdagen ska ta slut så jag kan gå hem och läsa vidare. (Mikael 40+ om "Delar av en helhet")
 • 18/5 En första lång läsarkommentar om "Skapelseberättelser":
  "För att du skriver så komplicerat, jag har redan varit i 4,5 världar och jag är bara på sida 50. Fantasin sätts igång, om det beror på alla ord ( den är fylld med ord) som jag ska få ihop och tolka eller om det är för att det finns "sångstrofer" i texten vet jag inte. Texten har en melodi. Jag som trodde att berättelsen var i Bosnien men nej . Vände blad så att säga och hamnade i Stockholm i nutid med David Holm. Att det sedan i hans inre och huvud finns skeenden som gör sig påminda från en annan tid är tydligt eller att han lever i sin värld i vår värld. Eller så är det Stockholm i framtiden då jorden redan har i princip gått under och fortsätter vara i en dystopi med David Holm som karaktär. Eller så är det helt enkelt bara skapelseberättelsen . Men vem är då David Holm? Som vanligt Jörgen är det alla ord som måste tolkas in i berättelsen om vad det egentligen står. Det går inte att läsa den rakt av. Den är spännande och fantasifylld samtidigt som jag får mig en tankeställare kopplat till verkligheten. "


  1/5 Glädjen i att se att folk via förlaget fortfarande köper min "Delar av en helhet." Laddar upp för nästa släpp.

  18/4 Manuset till del 1 av trilogin inskickat till förlaget för länge sen. "Skapelseberättelser" närmar sig er allt mer och omslaget är också klart. Ligger ute nu på här på hemsidans öppningssida. Typsättning klart. Baksidetext och inlagetext klar. På tisdag 23/4 tycker jag på ok-knappen och tryckeriet nästa.

1/3 Transtömmerbiblioteket i Stockholm har köpt in boken och den är redan utlånad såg jag! För övrigt ska vi  värna våra underbara bibliotek.

20/1 Melinda Tyler har nu fått det färdiga översatta manuset av sin "The Purified" som förmodligen blir "Renad från synd" på svenska. Efter att svensktalande ögon i USA tittat på det jag översatt, så kör vi. Det har lett till ett litet avbrott med del 2 i min Candlemass-trilogi. Men på det igen nu som ni ser ovan. 

21/12 Boksignering på Klackenbergs bokhandel i Tumba mellan kl 12-17. Trög start, men sålde bra i slutet av passet.

9/12 Västerby bygdegård i Sorunda. Julmarknad. Men även dag två på Torekällberget. Så denna krock gör att min mamma får står på berget, vi är lika varann och ingen lär märka nån skillnad. Boken finns på båda ställena i alla fall.

3/12 Biblioteket i Huddinge centrum har tagit in boken. Redan utlånad såg jag. Inne i Stockholm på bibblan har den varit utlånad i över två månader.

2/12 Torekällbergets julmarknad. kl 11-16. Inget bra säljtillfälle men mindre böcker med mig tillbaks än dit. Vet inte om det är så lyckat med inträde 80 kr per vuxen.

28/11 Vilan är över. I väntan på att ge ut "Skapelseberättelser" som är del 1 i Candlemass-trilogin, har jag påbörjat skriva del 2. Just börjat på sidan 11, så ja, kommer att ta ett tag kära väntande läsare innan ni får njuta av den historien.

24/11 Sålt min bok på julmarknaden vid Ösmo bygdegård. Mellan kl 11-15

17/11 Boksignering på "En annan bokhandel" i Skärholmen klockan elva och framåt. Trevligt att prata med er alla och sälja lite bok också. (Bild här)

29/10 Melinda Tylers "The purified" översatt till svenska. Mållinje nådd på sidan 371. Då har undertecknad sett till att ni får en bra deckare på svenska. Intresserade svenska förlag kan gärna höra av sig till mig! Manuset nu på korrektur hos Lotta.

1/9 Stadsbiblioteket i Stockholm har tagit in boken och utlånad ända sen dess och till och med sjätte december. Bravo, vilka de nu än är som lånat.

27-30/9 Bokmässa i Göteborg. Det var det. Tio minuter prat om min bok. Länk!

Anslagstavleracet. Jag har i nuläget själv och med hjälp av andra satt upp över 400 laminerade reklamlappar på anslagstavlor här och var i landet. Så bredvid erbjudande om brunnsborrning osv finns min reklamaffisch. Men behöver er hjälp! Så maila mig den som har en anslagstavla som behöver min affisch, så mailar jag en affisch som ni sätter upp, fotar, och sen för vidare bilden till mig. Titta under fliken "om författaren" så ser du ett exempel där från Rosenhill just bredvid caféet! Längst norrut: Haparanda i Norrbotten. Längst söderut: Karlskrona i Blekinge. Längst österut: Savolax i Finland. Längst västerut: Sunne i Värmland. Hjälp till att sprida ordet.

20/9 Appeltofts bokhandel i Högdalens centrum har tagit in min bok.

9/9 Sålde böcker på Fållnäs marknad i Sorunda. Tack alla ni som stöttar en lokal författare.

5/9 Bokhandeln i Skärholmens centrum har tagit in min bok!

26/8 Nästa bokmanus tillbaks från första korrekturläsaren. Ska gås igenom av en till. Sen smäller det. Första delen i min Candlemass-trilogi.

20/8 Biblioteket i Oxelösund köper in boken.

19/8 Var med på längsta bokbordet i Stockholm. Tack ni få som köpte, så hade hoppats på mer där.

4/8 Bokförsäljning i samband med loppis på Torö i Nynäshams kommun. Boken är inte död i sin nuvarande form. Tack alla ni som köpte av mig.

26/7 Biblioteket i IIsalmi, Finland, tar in boken till sin lilla svenskspråkiga avdelning. Stort.

7/7 Bokförsäljning på Muskö vid bygdegården. Gick bra!

Numera medlem i https://www.forfattarcentrum.se och ni kan boka in mig på föreläsningar den vägen.

22/5 Bokhandeln i Gnesta och Akademibokhandeln i Strängnäs har tagit in boken.

5/5 Boksignering på ICA-Maxi Södertälje och de tar förstås in boken.

Klackenbergs bokhandel i Tumba centrum sa "jättebra" om boken efter att ha läst delar av den. De har lyft fram boken längst fram i butiken med fin reklamskylt. Du ser det längst upp här bland annat.

Sweden rock Magazine har haft en tävling på sin Facebooksida där man kunde vinna ett signerat ex av min bok. Böckerna gick till Tälje, Mölndal, samt Bromölla.

Ett skolbibliotek i Södertälje har köpt in boken och plastat in den så fint (bilden finns under "om författaren") Övriga bibliotek som nu har boken är  Uppsala, Lund, KB, Södertälje stadsbibliotek, Ösmo, Oxelösund, IIsalmi i Finland, Stockholm. Mer ska det bli.

"Delar av en helhet" finns nu att köpa i bokhandeln i Nynäshamn.

Läs om mig i Länstidningen Södertälje  där jag får bre ut mig över en helsida kring min bok. Men du måste vara pluskund hos dem för att se! Finns även nu med i  Nynäshamnsposten den 16/2, även det en helsida.

I helgen 3-4/2 fick vinnaren min bok när personalen på Södertälje Sjukhus var på skidresa och hade musikquiz. Även den som gjort quizet fick en bok.

Nedan läsaromdömen av "Delar av en helhet" so far:

"Första berättelsen är så bra. Jag skrattade högt flera gånger." (Åsa 55+)

"Annorlunda och roande, har läst 17 kapitel." (Cecilia)

"Det är en fantastisk bok du skrivit" (Karin 40 år)

"Alltså dina berättelser blir jag ju inte riktigt klok
på! Har nu läst lite mer men ditt flöde fortsätter. Mycket fascinerande.
Och hur ska man definiera din genre!" (Åsa 70 år).


"Sköna övergångar mellan berättelserna. Historian om ålderdomshemmet var favoriten." (Jimmy 35 år)

"Vilka knorrar du får till. Det märks att du har haft roligt när du skrev boken." (Harriet T, Moa Martinsons sondotter)

"Den där Jörgen är knäpp i huvudet. Var får han allt ifrån? Jag är inne i hans hjärna nu och det är underhållande berg och dalbana." (Lena 60+)

"Jag har läst ut den för länge sen. Den var jättebra!" Malin (45+)

"Så bra. Jag hör din röst hela tiden i huvudet när jag läser. Skrattat mycket. (Lena P 50+)

"Boken är ju jättebra" (Kicki R, 55+)

"Gick hem och läste direkt. Intressant och spännande" (Anette 50+)

"Egentligen orkar jag inte läsa sånt här, men boken var ju jättebra så måste fortsätta." (Berit 76)

"Intressant läsniing." Daniel N, ansvarig utgivare för Mittmedia.

"I boken Delar av en helhet följer läsaren olika personer som är fångade i ensamhet på olika sätt. De utsätts också för någon som styr dem in i vansinne. Är det personerna själva som styr sina liv eller är det någon annan? Läsaren får sig en tankeställare om hur mycket dagens teknologi styr oss. Personerna blir styrda av en låt som spelas för dem, men frågan är om det är gud och hens vapendragare som är i farten eller om det egentligen är personernas smarta telefoner som spelar musiken? Världen är upp och ned, först för individen sedan för hela samhället. Vem kan stoppa oss från undergång, när vi blir större och större egoister? Frågan är om vi är delar av en helhet eller om helheten är delar?" (Recension av Annelie G)

"Coolt var får du allt ifrån" (Niklas 17 år)

"Imponerad av ditt skrivande" (Marvin 43 år)

"Hockey nu,jag började läsa, kan jag inte sluta :) du träffade nyss din
gamla skolkompis som gillar att vara arbetslös,skrattar som bara den och
undrar om han fick 10 miljoner för appen jäklar vad ordrik boken är, tycker den är störtskön hittills." (Kvinnlig följare på Twitter))

"Jag älskar den." (Lotta 50 år)

"Vad ska man säga? Ojojoj... Vilken bok" (Jenny 40+)

"Jag har läst halva, men hittills är jag imponerad. Jag har aldrig tidigare läst en bok skriver på det sätt som du skriver. Historierna i boken är verkligen delar av en helhet. Dessutom skriver du med livlig fantasi och ett fantastiskt språk." (Anneli 40+)

"Inte läst en bok på 2 år men nu har jag läst 200 sidor i din. Ska ta mig igenom. Berättelsen om kriget är mycket stark än så länge. Tummen upp!" (Carina 55+)

"Från Legoland till inbördeskriget i Syrien. Tvära kast men allt blir ju delar av helheten för att hänvisa till din titel. Syrienberättelsen var mycket obehaglig men starkast i hela boken tyckte jag. Är du så här? Vad rör sig i ditt huvud? Bra bok!" (Kerstin 71)

"Din bok är strålande och det för att du leker och använder språket på ett sätt som man nog bara kan göra om verkligen har passion för det. Det blir aldrig långtråkigt utan det händer något hela tiden och det går ju bara inte att vara oberörd. Ovanligt kan jag tycka eftersom många böcker följer sin genre och de kan vara bra men ibland bli lite långsamt. Händer inte när jag läste din bok då innehållet och språket inte följer en given "mall" utan överraskningarna och det oväntade med alla berättelserna inspirerar och det är inte förutsägbart vad som ska komma och hända sen allt i kombo med musiken. Det är en salig blandning och mycket känslor som jag gillar" (Elisabet 50+)

"Läst halva din bok, häftig!" (Sonja 61 år)

"inte en bok som jag vanligen läser men ändå en bok jag längtat efter. Skruvade karaktärer och historier som lämnar ett hål av sorg efter sig. En bok om ensamhet i en uppkopplad falsk gemenskap. Tack @jorgen_krusell för att jag får vara en del av din helhet." (Lotta)

"Massa tänkvärt i boken. Ibland får man gå tillbaka ett par sidor och
kolla som för att oj vad hände nu!" (C-G 75 år

"Den är bättre än jättebra och därför måste jag läsa om den för att få ihop alla delar" (Maria 50)

"Rolig. Tankeväckande. Annorlunda. Var som att läsa en skräckfilm. Bra
skrivet. Imponerad att du får ihop storyn. Ingen dussinbok. Väcker
tankar. Vilken fantasi." (Satu 45)

"En surrealistisk roman där varje kapitel vävs till nästa med en tunn,
tunn tråd. I de olika kapitlen möter vi karaktärer som är mycket olika
varandra utom i en gemensam ensamhet som tar olika uttryck. Språket
vindlar och varierar mellan de olika delarna och testar olika angreppssätt,
leker med orden, väver in musik och lever sitt egna liv, ibland vid
sidan om berättelsen. Trots stundtals krävande läsning höll boken mig
fången och kommer bubbla i mitt medvetande lång tid framöver." (Helena 40+)

"Efter att ha läst boken blev det andra tankar i huvudet. Det är som om det finns två världar i boken, en med ganska ensamma karaktärer och en annan" vanlig värld" med oss andra i. Mellan världarna fungerar musiktexterna som synapser som förser världarna med information och tankar om varandra. Där karaktärerna i boken förbinds och får information från den "vanliga världen". Ja du, det där lät väl helt konstigt och obegripligt. Fattar inte alltid var alla bilder kommer ifrån? Eller hur dina ord blir till bilder i mitt huvud?" (Anette 59)

"Är imponerad av ditt skrivande och hur du använder språket, alla orden, musik, film och andra liknelser för att skapa känsla och förståelse och hur tankarna helt plötsligt tar en annan vändning då kopplingarna du bjuder på är helt oväntade men ger lust o nyfikenhet till att läsa mer. Känner att jag skulle vilja läsa den igen..." (Anonym)

"Åh nä, här sågas inte. Rolig, annorlunda läsning." (Helena)

"Precis börjat läsa. Skrattar högt" (Fredrik 45+)

"Alltså hur du blandar musiklåtar med texten, aldrig läst nåt liknande tidigare." (Josefine)

"Herregud vad du vräker ur dig ord. Bättre än jag trodde." (Peter 55+)

"Din bok är jättebra, jag får massor med bilder i huvudet, var får du allt ifrån? Sen tappar jag sömnen också" (Första omdöme från en läsare av "Delar av en helhet")

"Göingeflickorna på sidan 164" (Annan läsare som hittat musikaliska legender i boken)

"Du är grym på att skriva" (Ännu en nöjd läsare)

Pressmeddelande:Från Södertälje kommer Jörgen Krüsell och hans debutbok "Delar av en helhet" som släpps idag.Boken tar upp stora ämnen som liv, död, religion, krig, lego, förbjuden kärlek, vidrigt beteende.Musiken som boken tar kraft ur och är i symbios med finns redan på Spotify under namnet "Delar av en helhet". En liten bok nonchad av de stora, men som ändå vill få plats."Jag är trött på att bli ratad, så nu gör jag allt av ren revanschlust. Från omslagsdesign, marknadsföring, egna satsade pengar, till all korrläsning. Det här är verkligen min bok! Kan en etablerad författare säga samma sak?", säger Jörgen Krusell. (utskickat till ett antal medier 2017-11-30)

Att skriva är att dö en smula. Att skiljas från sina ord är att ge upp processen. Att forsätta att skriva är att överleva. Tangentbordets magi och musik i öronen. Ja tack.

"Det var helt enkelt en sån dag som inte fanns..." (ur "Delar av en helhet")

"Ännu en kölapp var riven och en ny lycklig nation hade dragits som vinnare i
undergångslotteriet..." (ur "Våldets vandringar" som ännu inte är färdig)

"Louder than everything else" (tryck på baksidan av en Motörheadtröja