Böcker

Kön i Kön

Från 6:e oktober 2022 finns Jörgen Krüsells nästa bok - "Kön i kön" ute i handeln. Ännu en gång står Malin Wiberg för omslaget. Är den senaste pandemin över eller inte? I väntan på svar kommer här Kön i kön där man får följa ett antal individer under den annorlunda tillvaro Covid 19 gav Sverige. Med humor och allvar får läsaren följa människor som står i en kö och under tiden tänker tillbaka på saker som hänt dem i livet. Sprutköer, svartfester, antivaccare, hålgrävare, Zoom-deltagare - allt får plats i den absurda vardag som Sverige låg under i två år. Är allt över nu? Det finns inga svar på det, men de köande i boken Kön i kön har en hel del svar att ge på gott och ont.

Efter den surrealistiska novellsamlingen Delar av en helhet och Candlemasstrilogin med dystopi och fantasystuk kommer här någonting helt annat. Jörgen Krüsell har denna gång i stort sett helt och fullt lämnat övernaturligheter och annan mystik åt sidan. Kön i kön är i stället en vardagsnära realistisk svarthumoristisk berättelse om ett antal människoöden som försöker hitta sin plats under Covid 19 pandemin och i dess skugga.

Övriga titlar

Delar av en helhet

 Kom ut i december 2017. Åtta helt skilda historier samlade i samma bok. Läs om läraren som får magproblem till tonerna av Michael Wiehe. Läs den kvinnliga prästens dagbok. Möt kaoset i Syrien. Besök Legoland. Följ tre åldringar som lämnar hemmet «Lyckogläntan» för upptäcksfärd och ett par intressanta historier till allt medan en mäktig herre funderar över vad som egentligen händer och om Eddie har nåt med det att göra.

Skapelseberättelser

 (Första delen i Candlemasstrilogin)

Släpptes maj 2019. 350 sidor rå dystopi och fantasy. Följ David Holm genom ett sönderkrigat Sverige och en tillvaro som blir allt märkligare och märkligare.

De grå öarnas kung
(Andra delen i Canldemasstrilogin)

Släpptes i april 2020. Följ Zelda på hennes färd från Simrishamn till de grå öarna och bortom. Fin omslags- och inlagebild av Björn Olars, respektive Jonna Fredskär.

Död Magi Förödelse
(Tredje och sista delen i Candlemasstrilogin)

Del 3 i Candlemasstrilogin släpptes 6:e januari 2021. Det utsökta omslaget är gjort av Malin Wiberg som även finns på Instagram som artbymawi. Efter "Skapelseberättelser" och "De grå öarnas kung" kommer här alltså sista delen i trilogin. Handlingen? Nej, jag inte tänker gå in närmare på då det är att avslöja allt för mycket. Så har ni ännu inte läst de första två delarna så är det dags nu.

Översättning av "The Purified" av Melinda Tyler. Trolig titel på svenska: "Renad från synd". Korrektur av översättaren och korrekturläsare klart. Allt klart. Översättning med beröm godkänd. Upp till USA-folket nu som letar svenskt förlag. Men vattentrampning råder här nu tyvärr. Så allt med detta är i nuläget mycket osäkert. Synd om ni inte får läsa för det är en suveränt spännande och lite kinky deckare.