Om Författaren

Med egna ord.

Jag har länge kämpat med orden i olika former. Nu när det gått 5 år sen debuten "Delar av en helhet" är det dags för mera om och om igen. Med eventuellt storhetsvansinne, då nästa bok var den första i en planerad trilogi. Första bokens namn i trilogin är "Skapelseberättelser" och kom ut maj 2019. Del två som heter "De grå öarnas kung" kom ut i mars/april 2020. Mitt i allt detta har jag jobbat på som vanligt och dessutom översatt en deckare från engelska till svenska. "The purified" heter den och blir kallad "Renad från synd" på svenska. Om den nu kommer til tryck. Melinda Tyler heter den amerikanska författarinnan och jag väntar att det ska bli fart i USA. Del 3 i det som kallas Candlemass-trilogin  har gått i tryck i november 2020. "Död, magi, förödelse" är namnet på sista delen som släpptes 6:e januari 2021. Från och med september 2020 ger jag mig själv lite mer att göra då jag startat eget bokförlag som mina böcker kommer att ges ut ifrån i fortsättningen. "Grå öars förlag" är namnet och inte jättesvårt att lista ut var namnet kommer ifrån kanske? I detta nu pågår ett kämpande med ett bokmanus som kan vara klart till nu till våren 2022. Titeln är "Kön" och kommer bli en roman i Covids skugga. Vi får se hur den kreativa processen ser ut.

 Tidigare liv har inneburit allt från FN-tjänstgöring till pizzautkörning, egentligen likvärdiga yrken, då man är glad när jag väl är på plats men att det tog för lång tid att komma dit.

Jag är född 1972 och uppvuxen i Brunnsäng, Södertälje. Arbetar sedan många år tillbaka som lärare och centralt fackligt ombud för LR i Södertälje kommun och ordförande för LR i distrikt Södertörn.

Musik och annan läsning är en stor inspiration och översta bilden visar debuten på sitt första bibliotek, en skolbibbla i Södertälje där den inplastad och fin ligger och redan blivit utlånad flera gånger. Härlig känsla. Bilden under är från Rosenhill en av de platser där jag nitat upp reklam för boken. Laminerat för att det ska hålla. Till dags dato har jag satt upp cirka 800 lappar på anslagstavlor för båda mina böcker. Längst norrut i Haparanda. Längst söderut nere i Malmö. Längst västerut Sunne och österut i Finland.  Allt beroende på var jag befunnit mig och har även fått lite hjälp av andra.